Yaşam

Etsiz cehri çorbası tanımı, nasıl yapılır?

Etsiz cehri çorbası, Konya yöresine dayanan bir yemektir. Minik bulgur köftesi ve nohut içerir. Oldukça doyurucu olduğu için başlangıç ​​çorbası yerine ana yemek olarak birden çok kez tercih edilebilir.

Etsiz cehri çorbası isteğe göre içine et katılarak veya köftelerine kıyma katılarak yapılır. Etli iğde çorbası Anadolu’da özellikle sofralarda ve özel günlerde yapılan klasik bir yemektir.

ETSİZ KURŞUN ÇORBASI KAÇ KALORİ

Bir porsiyon etsiz cehri çorbası yaklaşık 361 kaloriye eşdeğerdir.

haber7.com grubu olarak biz; Etsiz, bulgur köftesi pişerken dağılmadan en lezzetli cehri çorbasını sizler için aradık. İşte size kaşık kaşık içirecek, lezzetiyle emeklerinize değecek etsiz cehri çorbası tarifi…

ETSİZ KURŞUN ÇORBASI TARİFİ



6 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 45 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

Etsiz cehri çorbası tarifi için malzemeler;

Köfte için:

  • 1,5 su bardağı bulgur köfte için
  • 1 bardak soğuk su,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un,
  • kimyon, tuz

Pişirmek:

  • 1 soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 3 orta boy domates, rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı domates salçası,
  • 1 su bardağı tavuk veya et suyu,
  • 6 bardak su,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Yarım limon suyu
  • Tuz biber

Cehri çorbası etsiz nasıl yapılır?



  • Köftelik bulguru bir bardak soğuk suyla ıslatın. İyice karıştırın, kapağı kapatın ve şişmeye bırakın.
  • Bulgur suyunu çekince damak zevkinize göre baharat ve salçaları ekleyip güzelce yoğurun.
  • Unu ekleyin ve suyu azar azar ilave edip yoğurun.
  • Yaklaşık on dakika iyice yoğurun ve ele yapışmayan bir kıvam elde edin.
  • Ellerinizi ıslatmak için başka bir kaba su koyun.
  • Önce elinizi ıslatın sonra hamurdan hızlıca nohut büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  • Hazırladığınız cehri köfteleri yağlı kağıt serili veya ıslatılmış bir kaba dizin.
  • Tüm hamur bitene kadar sırayla bire bir işleme devam edin.
  • Çorba tenceresine yağı, yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı alıp orta ateşte kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar şeffaflaşana kadar kızartın.
  • Salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyip birkaç dakika pişirin.
  • Domatesler piştikten sonra blenderdan geçirin ve pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Nohut ve suyu ekleyip kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynayan çorbadan birkaç kepçe alıp köftelerin üzerine gezdirerek ısıtın ve köfteleri yavaş yavaş servis tabağına alın.
  • Kaynayan çorbanın altını kısın ve köfteleri on dakika kadar pişmeye bırakın.
  • Köfteler piştikten sonra damak tadınıza göre limon suyu, tuz ve kırmızı biber ekleyin.

Etsiz cehri çorbasının tanımına ilişkin öneri:

Etsiz cehri çorbanızı servis etmeden önce; Servis kaselerine aldığınız çorbanın üzerine kuru nane ve tereyağını sıvı yağda kızartıp gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

soma-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu